daily news
انواع سوپ پاییزی 
- اجتماعی

۵ مدل سوپ پاییزی و دستور پخت آن

انواع سوپ پاییزی 

 
آشپز خانه دایان:روش‌های زیادی برای گرم نگه داشتن بدن در پاییز وجود دارد، مثل سوئیشرت، پتو و دمنوش، اما ما فکر می‌کنیم درست کردن سوپ پاییزی خوشمزه‌ترین روش برای یک خلوت گرم و دنج است. هیچ موقع از سال به اندازه این فصل نمی‌توان از سوپ‌های دلپذیر لذت برد.

 

 

 

1-سوپ جوجه ایتالیایی

 

مواد لازم:

  • پاستا دیتالینی: ۱ جعبه (شبیه ماکارونی، اما با سایز کوچک)
  • روغن زیتون: ۱ قاشق غذاخوری
  • آب مرغ: ۸ پیمانه
  • پیاز متوسط: ۱ عدد نگینی شده
  • فلفل سبز دلمه‌ای: ۲ عدد نگینی شده
  • ساقه کرفس: ۲ عدد
  • فلفل هالوپینو: ۲ عدد
  • روغن زیتون: ۱ قاشق غذاخوری
  • گوجه پخته: ۸۰۰ گرم
  • خامه سنگین: ۲ پیمانه
  • روغن زیتون فوق بکر: ۱/۳ پیمانه
  • مرزنجوش تازه: ۴ قاشق غذاخوری، ریز شده
  • نمک و فلفل تازه: مقداری برای مزه
  • پنیر پارمزان: رنده شده برای سرو

انواع سوپ پاییزی که در این فصل سال می‌توانید درست کنید

طرز تهیه:

۱. پاستا را با توجه به دستورالعمل روی پاکت بپزید، آن را زیاد نپزید. پاستا را آبکش کرده و آب سرد روی آن بریزید. ۱ قاشق غذاخوری روغن زیتون روی آن ریخته و کنار بگذارید.

۲. مرغ را داخل قابلمه انداخته و روی آن را آب مرغ یا آب گوشت بریزید. آن را به جوش برسانید سپس درب آن را گذاشته بگذارید به مدت ۳۰ دقیقه قل بخورد. بعد از آن گاز را خاموش کرده و بگذارید قابلمه ۳۰ دقیقه دیگر بماند. مرغ را از داخل قابلمه درآورید و گوشت آن را ریش ریش کنید و گوشت را در ظرفی ریخته و کنار بگذارید.

۳. گوجه‌های پخته را له کنید و داخل ظرف بگذارید تا برای پختن سوپ آماده باشند.

۴. یک ماهیتابه را روی حرارت متوسط گرم کنید. روغن زیتون و آویشن را داخل آن بریزید و گاز را روشن کنید و مرتب بهم بزنید تا از سوختن مرزنجوش جلوگیری شود. آن‌ها را کنار بگذارید.

۵. آب مرغ را از داخل قابلمه داخل ظرف درداری ریخته و قابلمه را تمیز کنید و یا از قابلمه دیگری استفاده کنید. در این قابلمه پیاز، فلفل سبز، کرف و هالوپینو را با ۱ قاشق غذاخوری روغن زیتون روی حرارت متوسط تفت دهید تا زمانی که نرم و تیره رنگ شوند یعنی حدود ۱۰ دقیقه.

۶. آب مرغ، گوشت مرغ رنده شده و گوجه خرده شده را همراه با آبش داخل قابلمه می‌ریزیم. ابتدا قابلمه را به جوش می‌رسانیم سپس حرارت را کم می‌کنیم تا آرام قل بخورد.

۷. پاستای پخته، خامه و اورگانو (مرزنجوش) تفت خورده و ورغن زیتون داخل ماهیتابه را به داخل قابلمه می‌ریزیم. آن‌ها را به هم می‌زنیم تا ترکیب شوند. خوب بهم بزنید تا ترکیب شوند. گاز را خاموش کنید.

۸. سوپ را با مقداری پارمزان که روی آن ریخته شده، سرو می‌کنیم. نان برشته ایتالیایی اگر در کنار سوپ سرو شود، بسیار عالی خواهد شد.

 

بیشتر بخوانید:طرز تهیه 5 نوع ساندویچ سبزیجات


2-سوپ سبزیجات و گوشت چرخ کرده

 

مواد لازم:

  • روغن زیتون: ۱ قاشق چای‌خوری
  • پیاز خرد شده: ۱/۲ پیمانه
  • سیر ریز شده: ۱ قاشق چای‌خوری
  • گوشت گوساله یا بوقلمون چرخ شده: ۴۰۰ گرم کم چرب
  • سیب زمینی: ۲ تا ۳ عدد کوچک، پوست گرفته و نگینی شده (جایگزین آن گل کلم است)
  • کرفس خرد شده: ۱ پیمانه
  • هویج خرد شده: ۱ پیمانه
  • گوجه خرد شده: ۴۰۰ گرم
  • سس گوجه: ۴۰۰ گرم
  • آب: ۱ پیمانه
  • سرکه بالزامیک: ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری
  • پودر چیلی: ۱/۲ قاشق چای‌خوری
  • نمک: ۱/۲ قاشق چای‌خوری
  • فلفل سیاه: ۱/۲ قاشق چای‌خوری
  • ریحان تازه: مقداری برای تزئین، اختیاری

انواع سوپ پاییزی که در این فصل سال می‌توانید درست کنید

طرز تهیه:

۱. پیاز را در قابلمه‌ای بزرگ روی حرارت متوسط بگذارید. پیاز خرد شده را به آن افزوده و به مدت ۲ دقیقه سرخ کنید. سیر را افزوده و ۱ دقیقه‌ای با پیاز تفت دهید. گوشت چرخ کرده را افزوده و تفت دهید تا قهوه‌ای شود. چربی آن را کامل بگیرید.

۲. سیب زمینی، کرفس و هویج، گوجه خرد شده، سس گوجه و آب را داخل قابلمه ریخته و بهم بزنید. آن را یک قل سبک بدهید سپس سرکه بالزامیک، نمک و فلفل را هم داخل سوپ بریزید.

۳. حرارت را روی کم بگذارید و بگذارید حدود ۳۰ تا ۴۵ دقیقه آرام بپزد یا تا زمانی که سیب زمینی‌ها و هویج با چنگال نرم شوند. گاهی سوپ را بهم بزنید.

۴. روی آن را در صورت دلخواه با ریحان تزئین کنید.

 

بیشتر بخوانید:۳مدل طرز تهیه غذا با مرغ


3-سوپ عدس لبنانی

 

مواد لازم:

  • روغن زیتون: ۱ قاشق غذاخوری
  • پیاز: ۱ عدد، خرد شده
  • عدس قرمز: ۱ و ۱/۲ پیمانه
  • برنج دانه کوتاه: ۱/۲ پیمانه
  • پودر زیره: ۱ و ۱/۲ قاشق چای‌خوری
  • نمک و فلفل: به میزان لازم
  • هویج: ۱ عدد بزرگ، درشت خرد شده
  • آب لیمو: از ۱ عدد لیمو
  • پیازچه: مقداری برای تزئین
  • جعفری خرد شده: مقداری برای تزئین

انواع سوپ پاییزی که در این فصل سال می‌توانید درست کنید

طرز تهیه:

۱. داخل قابلمه‌ای بزرگ، روغن را داغ کنید و پیاز‌ها را تفت دهید تا نرم شوند. حدود ۵ دقیقه آن‌ها را تفت دهید.

۲. دال عدس و برنج شسته شده و تمیز را که کاملا آب گرفته‌اید، داخل قابلمه بریزید. نمک و فلفل را هم اضافه کنید. آن‌ها را چند دقیقه داخل قابلمه بگذارید تا بپزند و در این مدت مرتب بهم بزنید تا خوب با هم مخلوط شوند.

۳. هویج و ۶ پیمانه آب را اضافه کنید و بگذارید قابلمه به جوش آید. دما را پایین آورید و به مدت ۳۰ دقیقه بپزید تا برنج و دال عدس پف کرده و کاملا پخته شوند. موقع پختن چندین بار مخلوط را بهم بزنید تا از چسبیدن عدس‌ها به ته قابلمه جلوگیری شود.

۴. با استفاده از گوشت‌کوب برقی، چندین بار داخل مخلوط بزنید تا به غلظت دلخواه‌تان برسد. می‌توانید بخشی از محتویات قابلمه را داخل مخلوط کن ریخته و کاملا پوره کنید سپس به روی بقیه مواد داخل قابلمه برگردانید. آب‌لیمو را داخل آن بریزید.

۵. روی سوپ را با جعفری و پیازچه خرد شده، تزئین کنید. آن را گرم سرو کنید.

 

بیشتر بخوانید:نحوه پخت سوپ مرغ ایتالیایی همراه با نان پیاز و پنیر


4-سوپ پاییزی هویج و گشنیز

 

مواد لازم برای ۶ نفر

  • هویج: ۸۰۰ گرم، خرد شده به قطعات ۲ سانتی
  • روغن زیتون فوق بکر: ۴ قاشق غذاخوری
  • پودر تخم گشنیز: ۱ قاشق چای‌خوری
  • نمک و فلفل سیاه تازه آسیاب شده: به میزان لازم
  • پیاز قرمز: ۱ عدد، خرد شده
  • سیر: ۲ حبه، ریز شده
  • هالوپینو: ۱ عدد، ریز خرد شود
  • برگ گشنیز تازه: ۱/۴ پیمانه (فشرده در پیمانه) به اضافه ساقه‌ها
  • آب سبزیجات: ۶ پیمانه
  • فلفل قرمز خرد شده: به اندازه بین دو انگشت
  • برش‌های لیمو: برای تزئین

انواع سوپ پاییزی که در این فصل سال می‌توانید درست کنید

طرز تهیه:

۱. فر را با حرارت ۲۱۰ درجه سلسیوس گرم کنید. روی هویج‌ها، ۲ قاشق غذاخوری روغن، تخم گشنیز، نمک و فلفل بریزید و آن‌ها را به صورت یک لایه توی سینی فر بچینید. آن‌ها را به مدت ۳۰ دقیقه در فر برشته کنید تا نرم شوند.

۲. داخل قابلمه سوپ روی حرارت متوسط، ۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون بریزید. پیاز قرمز را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا نرم شود یعنی حدود ۵ دقیقه.

۳. سیر، هالوپینو و ساقه گشنیز را اضافه کنید. آن‌ها را تفت داده و بپزید تا عطر آن‌ها بلند شود؛ حدود ۱ دقیقه این کار را انجام دهید.

۴. آب سبزیجات، برگ گشنیز و فلفل قرمز خرد شده را اضافه کرده و هویج‌های برشته را هم به آن بیفزایید. بگذارید قابلمه به جوش آید. سپس حرارت را کاهش دهید و به مدت ۱۵ دقیقه قل بدهید.

۵. با استفاده از گوشتکوب برقی یا مخلوط کن، سوپ را کاملا پوره کنید تا صاف و یکدست شود. اگر از مخلوط کن استفاده می‌کنید، هر بار دقت کنید. موقعی که مواد را در مخلوط کن می‌ریزید، یک دستگیره پارچه‌ای را روی درب مخلوط کن بگذارید و بعد با دست‌تان نگه دارید، سپس مواد را پوره کنید. موقع باز کردن درب آن هم دقت کنید، چون با برداشتن درب مقداری بخار از آن بلند می‌شود.

۶. روی سوپ پوره شده را با گشنیز تزئین کنید و با برش‌های لیمو سرو کنید.

 

بیشتر بخوانید:آموزش پخت سوفله سیب زمینی و گوشت چرخ کرده


5-سوپ عدس ایتالیایی

 

مواد لازم برای ۶ نفر

  • روغن زیتون: ۲ قاشق غذاخوری
  • هویج خرد شده: ۱ و ۱/۲ پیمانه (۳ عدد متوسط)
  • پیاز زرد: ۱ و ۱/۲ پیمانه (۱ عدد متوسط)
  • سیر: ۴ حبه
  • آب سبزیجات: ۱ و ۱/۲ لیتر
  • گوجه پخته و خرد شده: ۸۰۰ گرم
  • عدس قهوه‌ای خشک: ۱ و ۱/۴ پیمانه
  • ریحان خشک: ۱ و ۱/۲ قاشق چای‌خوری
  • مرزنجوش: ۱/۲ قاشق چای‌خوری خشک شده
  • آویشن: ۱/۲ قاشق چای‌خوری
  • نمک و فلفل تازه آسیاب شده: به میزان لازم
  • کیل یا اسفناج خرد شده: ۲ پیمانه، فشرده شده در پیمانه
  • آب لیموی تازه: ۱ قاشق غذاخوری
  • پنیر پارمزان: اختیاری و برای سرو

انواع سوپ پاییزی که در این فصل سال می‌توانید درست کنید

طرز تهیه:

۱. روغن زیتون را در قابلمه‌ای برگ روی حرارت متوسط به بالا گرم کنید.

۲. هویج و پیاز را اضافه کرده و به مدت ۲ دقیقه تفت دهید سپس سیر را افزوده و ۲ دقیقه دیگر تفت دهید.

۳. آب سبزیجات و گوجه را داخل قابلمه بریزید. عدس، ریحان، مرزنجوش و آویشن را افزوده و با نمک و فلفل مزه‌دار کنید.

۴. محتویات قابلمه را به جوش برسانید سپس گرما را به کمتر از متوسط کاهش دهید، درب قابلمه را بگذارید و به مدت ۳۵ دقیقه بگذارید قل بخورد. گاهی آن را بهم بزنید.

۵. کدو سبز و کیل را افزوده و به مدت ۱۰ دقیقه دیگر بپزید، اگر از اسفناج استفاده می‌کنید این زمان ۲ دقیقه است.

۶. آب لیمو را داخل آب بریزید و ۱ پیمانه آب اضافه کنید تا به اندازه نیاز رقیق شود (چون وقتی سوپ بماند، عدس‌ها بیشتر آب سبزیجات را جذب می‌کنند).

۷. آن را گرم سرو کنید و در صورت دلخواه مقداری پنیر پارمزان روی آن بریزید.

 

About فاطمه

Read All Posts By فاطمه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *