به گزارش آموزش آشپزی دایان:غذاهایی که با مرغ تهیه می شوند تنوع زیادی دارند و به همین جهت می توانند درصد زیادی از فهرست غذایی ما را پُر کنند. غذاهای با مرغ در همه دسته بندی ها هستند از سوپ بگیرید تا فست فود و غذاهای پلویی . حال با آموزش تهیه غذاهای خوشمزه و مجلسی طبخ شده با گوشت مرغ با ما همراه باشید.
۱-خوراک مرغ با سس قارچ

مواد لازم:
- سینه مرغ: ۲ عدد
- آرد: یک سوم پیمانه
- نمک: به مقدار لازم
- فلفل سیاه تازه (پودرشده): به مقدار لازم
- روغن زیتون: ۲ ق س
- قارچ (خردشده): ۳۰۰ گرم
- سیر (ریز خردشده): ۲ حبه
- کره: ۲ ق س
- آب مرغ: یک و یک چهارم پیمانه + یک ق س
- پودر آویشن: یک دوم ق چ
- ارگانوی خشک: یک دوم ق چ
- نشاسته ذرت: دو و یک دوم ق چ
- پنیر پارمزان (رنده شده): یک سوم پیمانه
- خامه پرچرب: یک چهارم پیمانه
- برگ جعفری تازه (خردشده): ۲ ق س
۱. سینه های مرغ را از درازا به دو نیم برش دهید. آرد، نمک و فلفل سیاه را در ظرف مناسبی با هم مخلوط کنید. روغن زیتون را در ظرف مناسبی روی حرارت گرم کنید. برش های مرغ را ابتدا کاملا به مخلوط آرد آغشته کنید و در روغن داغ سرخ کنید تا طلایی و برشته شوند و سپس کنار بگذارید.
۲. کره را در ظرف مناسبی روی حرارت گرم کنید و قارچ و سیر را در آن (حدود ۳ دقیقه) تفت دهید تا قارچ نرم شود.
۳. یک و یک چهارم پیمانه آب مرغ را در ظرفی که مرغ را تفت دادید بریزید. مخلوط قارچ و سیر را اضافه کنید. آویشن و ارگانو را اضافه کنید. پس از به جوش آمدن آب مرغ حرارت را کم کنید و اجازه دهید حدود ۴ الی ۵ دقیقه به آرامی بپزد و حجم مواد نصف شود.
۲-ناگت مرغ

مواد لازم:
- فیله مرغ (چرخ شده): ۳ عدد
- شیر: به مقدار لازم
- تخم مرغ: ۳ عدد
- نان تست: نصف یک عدد
- نمک: به مقدار لازم
- فلفل سیاه (پودر شده): به مقدار لازم
- پاپریکا: به مقدار لازم
- پودر سوخاری: به مقدار لازم
- روغن: برای سرخ کردن
- آرد: ۳ ق س
طرز تهیه:
۱. نان تست را در مقداری شیر قرار دهید تا خیس بخورد. فیله مرغ چرخ شده، نان تست خیس خورده در شیر، یک عدد تخم مرغ، نمک، فلفل سیاه و پاپریکا را با هم مخلوط کنید.
همچنین بخوانید:آموزش پخت نان کرپ و کرپ مرغ
۳- پاستا مرغ ایتالیایی
مواد لازم:
۱۴۰ گرم پاستا شکلدار
– ۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون
– ۱۴۰ گرم سینه مرغ ( مکعبهای نیم سانتیمتری)
– ۸۵ گرم پیاز خرد شده ( حدود نصف یک پیاز کوچک)
– کنسرو ۴۰۰ گرمی گوجه فرنگی، خرد شده و همراه با عصاره
– ۱۲۰ گرم موزارلای خرد شده
– ۴ قاشق غذاخوری جعفری تازه خرد شده
– ۴/۱ قاشق چایخوری نمک
– ۴/۱ قاشق چایخوری پودر فلفل
– ۴ قاشق غذاخوری خرده نان
– ۱ قاشق غذاخوری کره، به علاوه مقداری برای چرب کردن ظرف پخت
طرز تهیه:
فر را از قبل روی حرارت ۴۰۰ درجه فارنهایت تنظیم کنید.
یک ظرف آب حاوی نمک را روی حرارت بالا قرار دهید تا جوش بیاید. پاستا را اضافه کرده و ۵ دقیقه بگذارید بجوشد تا نرم شود. پاستا را آبکشی کنید.
در این هنگام، روغن زیتون را در یک تابه متوسط ریخته و روی حرارت متوسط بگذارید. مرغ را اضافه کرده و ۳ دقیقه بپزید. پیاز و سیر را ریخته و ۵ دقیقه دیگر بپزید تا پیازها نرم شده و مرغ کاملا بپزد. مخلوط مرغ را همراه با پاستای پخته در کاسهای بریزید. گوجه فرنگیهای کنسروی، پنیر موزارلا، جعفری، نمک و فلفل را اضافه کنید. هم بزنید تا ترکیب شوند. مخلوط را در یک ظرف ۵ سانتیمتری که با کره آن را چرب کردهاید بریزید. در یک کاسه کوچک، خردههای نان و پنیر پارمزان را مخلوط کنید. آن را روی مخلوط پاستا بریزید. تکههای کوچک کره را روی غذا بگذارید. آن را حدود ۳۰ دقیقه و تا زمانی که روی آن طلایی شود، بپزید.
۴-مرغ گریل شده با لیمو-فلفل خامه ای
مواد لازم:
۴/۱ فنجان ماست یونانی ساده بدون چربی، در دمای اتاق
– ۱ قاشق غذاخوری روغن زیتون فوق بکر
– ۱ حبه سیر بزرگ، خرد شده
– آب و پوست ۱ عدد لیمو
– نمک و پودر فلفل سیاه
– ۳ عدد ران مرغ بدون استخوان و بدون پوست
– ۱ فنجان غلات کامل
– ۱ فنجان نخود فرنگی منجمد، یخزدایی و خشک شده
– ۵۶ گرم پنیر بز خرد شده، در دمای اتاق
– ۴ قاشق غذاخوری سبزی معطر خرد شده مانند ریحان و ترخون
طرز تهیه:
ماست، ۲ قاشق چایخوری روغن، سیر، آبلیمو و ۲/۱ قاشق چایخوری نمک و فلفل را در در کاسهای ریخته و مخلوط کنید.
یک ظرف آب را بجوشانید و دستگاه گریل بیرون از خانه یا در خانه را روی حرارت متوسط قرار دهید. ۱ قاشق باقی مانده روغن را روی رانهای مرغ ریخته و ۴/۱ قاشق چایخوری نمک و ۲/۱ قاشق چایخوری فلفل بزنید. هر طرف را ۱۰ تا ۱۲ دقیقه گریل کنید. آنها را روی تخته برش گذاشته و بگذارید ۵ دقیقه بمانند.
غلات گندم را به آب جوش اضافه کنید و بر اساس دستور روی بسته بپزید تا نرم شود، نخودفرنگیها را در دقیقه آخر اضافه کنید. غلات و نخودفرنگی را آبکشی کنید و ۱ لیوان از آب آن را بردارید. غلات و نخود، پنیر بز، ۳ قاشق غذاخوری سبزی تازه و ۴/۳ مایع پخت اورزو را در مخلوط ماست بریزید و مخلوط کنید. آن را به ظرف سرو منتقل کنید.
مرغها را به شکل نازک برش داده و روی غلات بچینید. پوست لیمو و ۱ قاشق غذاخوری باقی مانده از گیاهان معطر را روی آن بپاشید.
همچنین بخوانید: نحوه پخت سوپ مرغ ایتالیایی همراه با نان پیاز و پنیر
۵- پارمیجانای مرغ
مواد لازم:
۲/۱ فنجان آرد ساده
– نمک و پودر فلفل سیاه
– ۸ عدد سینه مرغ بدون پوست و استخوان، پاک شده و نازک شده (آنها را بکوبید)
– ۴۵۵ گرم پاستای رشته ای
۲/۱ فنجان روغن زیتون
– ۲ قاشق غذاخوری کره
– ۴ حبه سیر، خرد شده
– ۱ پیاز متوسط کامل، خرد شده
– ۴/۳ فنجان آب مرغ
– ۳ عدد کنسرو ۴۱۰ گرمی گوجه فرنگی له شده
– ۱ قاشق غذاخوری شکر
– ۴/۱ فنجان جعفری تازه خرد شده، مقداری نیز برای سرو کردن
– ۱ فنجان پنیر پارمزان رنده شده، مقداری بیشتر ( در صورت نیاز).
– ریحان، برای سرو کردن
طرز تهیه:
آرد و مقداری نمک و فلفل را در یک بشقاب بزرگ ترکیب کنید. سینههای مرغ را در این مخلوط بغلتانید و کنار بگذارید
– پاستای رشته ای را بپزید تا نرم شود
– روغن زیتون و کره را با هم در یک تابه بزرگ ریخته و روی حرارت متوسط بگذارید. زمانی که کره آب شد و مخلوط کره و روغن داغ شد، هر طرف سینه مرغ را ۲ تا ۳ دقیقه سرخ کنید تا قهوهای شود. سینههای مرغ را از تابه درآورده و کناری بگذاید.
بدون اینکه تابه را تمیز کنید، سیر و پیاز را اضافه کرده و ۲ دقیقه تفت دهید. آب مرغ را ریخته و ته ظرف را هم بزنید تا تمام طعمها ترکیب شوند. اجازه دهید آب مرغ به مدت ۲ دقیقه بپزد تا مقدار آن به نصف برسد.
گوجه فرنگیهای له شده را اضافه کرده و ترکیب کنید شکر و نمک و فلفل را اضافه کنید. بگذارید ۳۰ دقیقه بپزد.
نزدیک به انتهای پخت، جعفری خرد شده را ریخته و سس را هم بزنید.
سینههای مرغ را با دقت روی سس گذاشته و به طور کامل با پنیر پارمزان بپوشانید. درب تابه را ببندید و حرارت را کم کنید. بگذارید تا زمانی که پنیر آب شود و مرغ گرم شود، بپزد. پنیر بیشتری اضافه کنید.
پاستای رشته ای پخته را در بشقاب گذاشته و با سس بپوشانید. سینههای مرغ را روی آن گذاشته و جعفری و ریحان را روی آن بپاشید. زود، میل کنید.
۶-سالاد مرغ یونانی با ماست و زردآلو
مواد لازم:
۳ قاشق غذاخوری روغن زیتون فوق بکر، مقداری نیز برای ریختن روی غذا
– ۱ فنجان زردآلوی خشک
– ۲/۱ فنجان آب پرتقال
– ۲ قاشق غذاخوری آبلیموی تازه ( حدود ۱ لیمو)
– ۱ قاشق غذاخوری سرکه قرمز
– ۱ قاشق چایخوری پونه کوهی خشک
– ۱ حبه سیر کوچک، رنده شده
– ۳ عدد سینه مرغ ۱۷۰ گرمی، بدون استخوان و پوست
– ۲ عدد نان لواش کامل ۱۵ سانتیمتری
– ۱ فنجان گوجه گیلاسی، نصف شده
– ۲ قاشق غذاخوری فلفل تند، حلقهای
– ۲/۱ خیار، ورقهای شده
– ۲ فنجان ماست یونانی ۲ درصد
طرز تهیه:
گریل را روشن کرده و روی حرارت متوسط بگذارید و روی آن روغن بمالید.
زردآلو و آب پرتقال را در کاسه کوچک مایکروویو بگذارید. ۳ دقیقه بپزید تا زردآلوها نرم شوند. آن را کناری بگذارید.
آبلیمو، سرکه، پونه کوهی، سیر، ۴/۱ قاشق چایخوری نمک و مقداری فلفل را مخلوط کنید. در هنگام هم زدن، به آرامی روغن زیتون بریزید. ۴/۱ قاشق چایخوری نمک و کمی فلفل را روی مرغها ریخته، سپس ۲ قاشق غذاخوری از سس را بریزید. مرغ را گریل کنید تا زمانی که طرح گریل روی آن بیفتد. هر طرف را ۴ تا ۵ دقیقه بپزید تا دمای داخلی آن به ۱۶۵ درجه فارنهایت برسد. بگذارید چند دقیقه بماند، سپس برش بزنید.
از مواد سس روی نانهای لواش بمالید و هر طرف را گریل کنید. هر کدام را به ۶ عدد مثلث برش دهید. کاهو، گوجه فرنگی، فلفل و خیار را با باقی مانده سس ترکیب کنید. مرغ، پیتا و سالاد را به طور مساوی بین ۴ بشقاب تقسیم کنید.
برای دسر، ماست را در ۴ کاسه کوچک ریخته و زردآلو و آبمیوه را روی آن بریزید و سرو کنید.
همچنین بخوانید:طرز تهیه مرغ سوخاری با پنیر پارمزان
۷-ساندویچ مرغ
مواد لازم:
۱ عدد مرغ، پاها و سینهها جدا شده باشند
– ۵۳۰ گرم چربی اردک/ غاز
– ۱ قاشق غذاخوری روغن
– ۱ عدد پیاز متوسط، خرد شده
– ۱ قاشق غذاخوری پودر کاری
– ۱۴۰ میلیلیتر آب مرغ
– ۲ قاشق غذاخوری مایونز
– آبلیمو
– نمک و فلفل
– ۱ قاشق غذذاخوری خامه ترش
– ۱ قاشق غذاخوری ترشی انبه
– ۱ قاشق غذاخوری گشنیز، خرد شده
– ۶۰ گرم پرک بادام بوداده
طرز تهیه:
در یک تابه، پاهای مرغ را به مدت یک ساعت و نیم، یا تا زمانی که گوشت از استخوان جدا شود، در چربی غاز بپزید. آن را از تابه بیرون آورده و بگذارید سرد شود. بگذارید چربی غاز سرد و منجمد شود تا بعدها از آن استفاده کنید.
زمانی که گوشت سرد شد، گوشتها را از استخوان جدا کرده و در کاسهای بریزید. استخوانها و پوست را دور بیندازید. برای سس، در تابه روغن ریخته و روی حرارت بگذارید و پیازها را ۵ دقیقه تفت دهید اما نگذارید تغییر رنگ دهند. پودر کاری را اضافه کرده و ۳ دقیقه دیگر بپزید. آب مرغ را اضافه کرده و بگذارید به اندازه ۲ قاشق غذاخوری از آن باقی بماند. بگذارید سرد شود.
در یک کاسه، باقی مانده مواد سس را مخلوط کرده و به گوشت ران مرغ اضافه کنید. در آخر، پرک بادام را اضافه کرده و در یخچال بگذارید تا سرد شود.
در یک تابه، سینههای مزهدار شده را سرخ کنید و کناری بگذارید. سپس، آنها را برش بزنید.
کاهو را شسته و خرد کنید. نان را به اندازههای ضخیم برش بزنید.
آن را با کاهو پوشانده و برشهای سینه مرغ را روی کاهو بگذارید.
یک لایه نان دیگر گذاشته و ساندویچ را از وسط برش بزنید.
۸-طرز تهيه مرغ يوناني

مواد لازم:
١ ليوان ماست ساده
٢ قاشق غذاخوري روغن زيتون
2 حبه سير
١/٢ قاشق غذاخوري ارگانو ( پونه كوهي )
١ ليموترش زرد متوسط
١/٢ قاشق غذاخوري نمك
فلفل سياه تازه خُرد يا آسياب شده
١/٤ دسته جعفري
١/٥ تا ٢ كيلو تكه هاي مرغ
طرز تهيه :
ماست ، روغن زيتون ، نمك ، فلفل و سير رنده شده و ارگانو را در كاسه اي مخلوط كنيد.
با رنده ريز پوست ليموترش را داخل مواد رنده كنيد بصورتي كه فقط قسمت زردرنگ اضافه شود .
١ تا ٢ قاشق غذاخوري آب ليموترش را اضافه كرده و جعفري خرد شده را ميريزيم .
تكه هاي مرغ را با مواد مخلوط كرده و در كيسه اي گذاشته و سر كيسه را كاملأ گره بزنيد و براي حداقل ٣٠ دقيقه در يخچال بخوابانيد .
فر را روي حرارت ١٩٠ درجه داغ كرده و مرغها را در حدود ٤٥ تا ٦٠ دقيقه بپزيد تا زمانيكه طلايي قهوه اي شود.
همچنین بخوانید:آموزش پخت بورک مرغ
۹-طرز تهيه مرغ اسپايسي
مواد لازم:
- مرغ 1 عدد
- پودر سوخاری 2 لیوان
- آرد گندم 1 لیوان
- ادویه ( مخلوط نمک ، فلفل ، دارچین ، پودر سیر ) 2 قاشق غذاخوری
- آبلیمو 2 قاشق غذاخوری
طرز تهیه :
مرغ را به تکه های مناسب تقسیم کنید
سپس تکه های مرغ را با 2 لیوان و کمی نمک و فلفل نیم پز کنید
مرغ های نیم پز شده را درون مخلوط ادویه ( نمک ، فلفل ، پودر سیر ، دارچین ) بغلطانید و 10 دقیقه بگذارید مرغ درون ادویه بماند.
تکه های مرغ را درون سبد مخصوص سرخ کردن بريزيد
درون ظرف بزرگی آب یخ بریزید ( آب باید همراه با تکه های یخ باشد )
سپس سبد حاوی مرغ ها را به مدت 5 ثانیه درون آب یخ فرو ببرید تا به مرغ ها شوک وارد شود.
آرد و پودر سوخاری را درون کاسه ای با فلفل و پودر سیر و هر ادویه دیگری که دوست دارید مخلوط کنید
مرغ ها را پس از شوک دادن درون مخلوط آرد و ادویه بغلطانید
سپس در روغن داغ فراوان سرخ کنید تا مرغ ها طلایی و برشته شوند.
مرغ ها را پس از خروج از روغن روی توری یا دستمال کاغذی قرار دهید تا روغن اضافی برود سپس درون ظرف بریزید و بهمراه افزودنی های دلخواه سرو کنید.